Siirry pääsisältöön

Kalan kulutus 2015

Julkaistu 1.11.2016
  • Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa hieman yli neljä kiloa ja tuontikalaa lähes kymmenen kiloa asukasta kohti vuonna 2015. Kotimaisen kalan kulutus on laskettu fileepainona ja tuontikalan kulutus pääosin tuotepainona.
  • Kotimaisen kalan kulutus on vähentynyt 2000-luvulla noin kolmanneksella ja tuontikalan kulutus on lähes kaksinkertaistunut.
  • Kotimaisista lajeista eniten kulutettiin kasvatettua kirjolohta ja ulkomaisista lajeista kasvatettua lohta.
  • Kotimaisista luonnonkaloista eniten syötiin muikkua (0,58 kiloa). Seuraavina olivat ahven ja hauki (0,45 kiloa), kuha (0,34 kiloa), silakka (0,30 kiloa) ja siika (0,24 kiloa).
  • Norjalaisen kasvatetun lohen jälkeen eniten ulkomaisista tuotteista kulutettiin tonnikalasäilykkeitä ja –valmisteita, kasvatettua kirjolohta, pakastettua seitiä sekä katkarapuja ja katkaraputuotteita.
Kotimaisen kalan ja tuontikalan kulutus Suomessa

Allow functional cookies to show the embedded graph.