Siirry pääsisältöön

Maa- ja elintarviketalouden suhdannekatsaus

Luonnonvarakeskus (Luke) julkaisee vuosittain suhdannekatsauksen Suomen maa- ja elintarviketalouden kehitysnäkymistä ja viimeisimmistä tutkimuksista. Katsauksessa tarkastellaan mennyttä vuotta, seurataan alan viimeaikaisia trendejä ja luodataan tulevaa.

Kuva: Katja Tähjä / Luke

Suomen maa- ja elintarviketalouden suhdannekatsauksessa Luken asiantuntijat tarkastelevat kansainvälisen toimintaympäristön ja politiikan muutosten vaikutuksia elintarvikkeiden kulutukseen, hintoihin, ulkomaankauppaan ja ruokamarkkinoiden rakenteeseen sekä tätä kautta Suomen maatalouteen ja sen lähiajan näkymiin.

Katsaus on monipuolinen tietopaketti maatalous- ja elintarvikemarkkinoiden kehityksestä, maataloustuotannon ja sen rakenteen kehittymisestä, maatilayritysten taloudellisesta tilasta sekä ruoantuotantoon kohdistuvasta politiikasta.

Katsauksen laatimisessa hyödynnetään sekä Luken omia että ulkopuolisia tilastoja (esimerkiksi Tulli, Tilastokeskus) ja runsaasti erilaista tausta-aineistoa. Vuosikatsaus julkaistaan Luken luonnonvara- ja biotalouden tutkimus -sarjassa.

Katsausta on julkaistu vuodesta 1979 lähtien, ja ne ovat saatavilla sekä suomen- että englanninkielisinä. Osa julkaisuista löytyy myös Luken julkaisurekisteristä.