Siirry pääsisältöön

Panimolaboratorio Powered by Luke

Luke koordinoi juoma-alan tutkimusta Panimolaboratorio Powered by Luke -toimintamallin muodossa. Tavoitteena on tutkimuksen keinoin edistää suomalaisen panimo- ja juoma-alan kilpailukykyä, kestävyyttä ja kansainvälistä näkyvyyttä. Tutkimusta tehdään esikilpailullisesti ja mukaan ovat tervetulleita kaikki panimo-, juoma- ja elintarviketeollisuuden yritykset ja niihin liittyvien arvoketjujen toimijat sekä tutkimuslaitokset ja yliopistot.

Yhteistyötä tutkimuksen avulla

Image
Panimolaboratorion logo

Luke järjestää mallin puitteissa kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa ideoidaan, suunnitellaan ja käynnistetään panimo- ja juoma-alaan liittyvää esikilpailullista tutkimusta tiiviissä yhteistyössä alan yritysten ja muiden tutkimuslaitosten kanssa. Luken uudessa mallissa tutkimuksen kohteena ovat kaikki ketjun vaiheet ja teemat kestävästä alkutuotannosta kauppaan ja kiertotaloudesta vientiin.

Lisäksi Panimolaboratorio Powered by Luke järjestää yhdessä Suomen Panimomestariyhdistyksen kanssa yritysten edustajille koulutusta eri teemoista ja koordinoi mallasohran kehitystyötä Suomessa.

Suomalaisen panimo- ja juoma-alan kilpailukyvyn ja kestävyyden kehittämistä

Toiminnan pitkäntähtäimen tavoitteena on tutkimuksen keinoin edistää suomalaisen panimo- ja juoma-alan kilpailukykyä, kestävyyttä ja kansainvälistä näkyvyyttä sekä löytää Suomen kasvuolosuhteisiin sopivia mallasohralajikkeita ja muista raaka-aineita ja varmistaa näiden toimivuus ja laatu läpi arvoketjun.

Panimolaboratorio Powered by Luke jatkaa Oy Panimolaboratorio Ab:n 1950-luvulla alkanutta menestyksekästä esikilpailullista tutkimusyhteistyötä ja samalla laajentaa tutkimuksen näkökulmia sekä kutsuu monialaiseen yhteistyöhön uusia juoma-alasta kiinnostuneita toimijoita. Tule mukaan!

Ajankohtaista

Tulevat

Sidosryhmätapaaminen 26.11.2025 Viikki, Helsinki

Menneet

Turku Panimopäivä - Panimoalan tulevaisuudennäkymät 28.5.2025

Sidosryhmätapaaminen 5.2.2025

Sidosryhmätapaaminen 5.12.2024

Sidosryhmätapaaminen 3.6.2024

Ajankohtaista panimo- ja mallasalan tutkimuksessa -webinaari 6.6.2024

Mitä tapahtuu mallas- ja panimosektorin tutkimuksessa Pohjoismaissa ja maailmalla? Milloin Suomessa viljellään humalaa? Tai millainen voisi olla uusi suomalalainen oluttyyli? Tervetuloa Panimolaboratorio Powered by Luken järjestämään webinaariin ”Ajankohtaista panimo- ja mallasalan tutkimuksessa”. 

Katso tallenne