Siirry pääsisältöön

Tutkimusinfrastruktuurit

Luken monipuoliset tutkimusinfrastruktuurit ovat rakentuneet vuosikymmenten aikana toteutuneiden tutkimustöiden ohessa. Erityisesti kokeelliselle uusiutuvien luonnonvarojen tutkimukselle soveltuvat puitteet ovat saatavilla laajasti koko Suomessa. 

Tutkimusinfrastruktuureihin kuuluvat laajat tutkimuslaitteistokokonaisuudet ja välineistöt, tietoresurssit (kokoelmat, arkistot ja tieteellinen data), e-infrastruktuurit (data- ja tiedonhallintajärjestelmät ja viestintäverkostot) sekä kaikki työvälineet, jotka ovat ehtona korkeatasoiselle tutkimus- ja innovaatiotoiminnalle.

Kasvihuoneet, tutkimuspellot, tutkimusnavetat, vesiviljelylaitokset, koemetsät ja erilaiset laboratoriot sekä biopankki palvelevat moninaisia tutkimustarpeita niin etänä, virtuaalisesti kuin paikan päällä. Lisäksi olemme mukana hajautetussa eurooppalaisessa AnaEE-tutkimusinfrastruktuurissa (Analysis and Experimentation on Ecosystems), jonka toimintaa Luke koordinoi Suomessa.

Tutkimus- ja kehittämistyö antaa aina uutta osaamista ja kehittää infrastruktuureja. Luke avaa lähitulevaisuudessa tutkimusinfrastruktuuripalvelut kaikkien tutkimuslaitosten, yliopistojen, yritysten ja oppilaitosten käyttöön.