Luke.fi- ja stat.luke.fi-sivustot ovat uudistuneet. Lue lisää
Siirry pääsisältöön

Harjoittelu, kausityö ja opinnäytetyö Lukessa

Haluatko tehdä harjoittelusi paikassa, jossa rakennamme kestävämpää tulevaisuutta yhdessä? Meillä Luonnonvarakeskuksessa pääset mukaan yli 1 300 huippuosaajan ja asiantuntijan joukkoon tekemään ajankohtaista ja merkittävää tutkimusta luonnonvaroista ja biotaloudesta.

Kuvassa Santeri Kankaanpää työskentelemässä.

Meille on tärkeää, että harjoittelijamme saavat parhaan mahdollisen tuen harjoittelulleen ja pääsevät kehittymään osaamisessaan. Haemme vuosittain harjoittelijoita ja kausityöntekijöitä joukkoomme eri aloilta. Suurin osa harjoittelijoistamme opiskelevat luonnontieteitä, mutta haemme vuosittain harjoittelijoita myös mm. tietotekniikan, henkilöstöjohtamisen kuin viestinnän aloilta. Harjoittelijoiden tehtävät liittyvät tutkimusprosessin eri vaiheisiin aineiston keruusta tulosten analysointiin ja dokumentointiin. Harjoittelupaikoissa voi suorittaa opintoihin kuuluvan harjoittelun tai harjoittelu voi liittyä opinnäytetyön tekemiseen. 

Luke on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa (kesaduuni.org). Noudatamme hyvän, oikeudenmukaisen ja reilun kesätyön periaatteita. Työntekijämme saavat vaikuttaa työtehtäviinsä sekä työskennellä mielenkiintoisissa ja merkityksellisissä tehtävissä. Panostamme siihen, että jokainen uusi työntekijämme saa hyvän perehdytyksen ja ohjauksen. Meille on tärkeää, että jokainen harjoittelija ja kausityöntekijä kokee olevansa osa Lukea ja saa uuden oppimisen iloa!

Katso videolta, mitä harjoittelijamme kertovat kokemuksistaan meillä!

Haemme vuosittain myös kausityöntekijöitä. Kausityöpaikkamme keskittyvät ainutlaatuisen tutkimusinfrastruktuurimme ympärille, esimerkiksi valtakunnan metsien inventointeihin (VMI), metsänjalostuksen ja vartetuotannon töihin, kasvukauden kasvinviljelytöihin sekä muihin tutkimusta avustaviin tehtäviin monissa käynnissä olevissa tutkimushankkeissamme. Kausityöntekijä voi olla esimerkiksi tutkimusassistentti, tutkimusmestari, kalanviljelijä. Henkilöllä voi olla opinnot vielä kesken tai hän on jo valmistunut. 

Opinnäytetyö Lukessa

Tähän teksti opinnäytetyön tekemisestä Lukessa