Siirry pääsisältöön

Maatalouden rakennetutkimus

Tiedonkeruun tarkoitus

Kyselyn tarkoituksena on selvittää maatilojen ja puutarhayritysten työvoiman käyttöä, pienyritystoimintaa, internet-yhteyksiä, energian käyttöä, peltomaan hoitoa ja kastelua, karjanlannan käyttöä sekä tiedonsaantia.

Maatalouslaskennan tuloksia julkaistaan useassa erässä ennakollisina keväällä ja syksyllä 2021. Lopulliset tiedot julkaistaan keväällä 2022. Tarkemmat tiedot julkaisuaikataulusta löytyvät Luken ruoka- ja luonnonvaratilastojen julkistuskalenterista. Voit myös tilata Maatalouslaskenta 2020 -tilastojulkistukset ennakkoon sähköpostiisi.

Kohdejoukko

Tiedonkeruun kohdejoukko on Suomen maatilat ja puutarhayritykset. Kymmenen vuoden välein suoritetaan maatalouslaskenta, jolloin tiedot kerätään kaikilta. Maatalouden rakennetutkimuksissa tiedot kerätään otoskyselynä osalta tiloja ja yrityksiä.

Tulokset

Tulokset julkistetaan tietojen valmistuttua Luonnonvarakeskuksen luke.fi -verkkosivuilla.

Useus

Maatalouden rakennetutkimus suoritetaan kymmenen vuoden välein totaalikyselynä eli maatalouslaskentana kaikille Suomen maatalous- ja puutarhayrityksille. Maatalouslaskentojen välillä suoritetaan kaksi otostutkimusta noin 3 – 4 vuoden välein. Viimeisin rakennetutkimuksen tiedonkeruu alkoi syksyllä 2016 ja päättyi keväällä 2017. Viimeisin maatalouslaskenta toteutettiin talvikaudella 2020-2021.