Siirry pääsisältöön

Luken Ruokavisiossa 2040 Suomi tuottaa kestävästi, kannattavasti ja modernisti

Pohjoisten alueiden merkitys maailman kestävälle ruoantuotannolle ja ruokaturvalle kasvaa tulevaisuudessa. Suomalainen ruoantuotanto tarvitsee yhteisen kehityssuunnan ja tahtotilan. Turha vastakkainasettelu estää ruoantuotannon kehittämisen ympäristön, talouden ja yhteiskunnan kannalta kestäväksi kokonaisuudeksi.

Luken Ruokavisio 2040 uskoo positiiviseen kehitykseen: tiivis yhteistyö, moderni teknologia ja data sekä resurssien rajallisuutta ja uudistumiskykyä kunnioittavat tuotantomenetelmät vievät kohti kestävää ruoantuotantoa.

Katso tallenne

Lue lisää ruokajärjestelmästä

Luken synteesiraportit vetävät tutkimustietoa yhteen eri tutkimusalojen näkökulmista, yli sektorirajojen.
Kuvituskuva