Siirry pääsisältöön

Luken Ruokavisiossa 2040 Suomi tuottaa kestävästi, kannattavasti ja modernisti

Pohjoisten alueiden merkitys maailman kestävälle ruoantuotannolle ja ruokaturvalle kasvaa tulevaisuudessa. Suomalainen ruoantuotanto tarvitsee yhteisen kehityssuunnan ja tahtotilan. Turha vastakkainasettelu estää ruoantuotannon kehittämisen ympäristön, talouden ja yhteiskunnan kannalta kestäväksi kokonaisuudeksi.

Luken Ruokavisio 2040 uskoo positiiviseen kehitykseen: tiivis yhteistyö, moderni teknologia ja data sekä resurssien rajallisuutta ja uudistumiskykyä kunnioittavat tuotantomenetelmät vievät kohti kestävää ruoantuotantoa.

Tutkijoiden kynästä

Luken asiantuntijoiden blogeja ruoantuotannon tulevaisuus -teemasta
Blogi
|
Ari A Rajala, Marjo Keskitalo
|
1.2.2024
Huoltovarmuus
Ilmasto
Maaperä
Blogi
|
Sirja Viitala
|
6.10.2023
Ilmasto
Kotieläintuotanto
Maatalous
Blogi
|
Jyrki Niemi
|
17.4.2023
Maatalous
Ruoka
Graafinen kuva, jossa on ruuan alkutuotantoon liittyviä symboleja

Katso tallenne

Lue lisää ruokajärjestelmästä

Luken synteesiraportit vetävät tutkimustietoa yhteen eri tutkimusalojen näkökulmista, yli sektorirajojen.
Kuvituskuva