Siirry pääsisältöön

Yhteistyö Public Private Partnership -hankkeissa

Luke käynnistää vuosittain tietyn määrän uusia tutkimushankkeita Public Private Partnership -mallilla. PPP-hankkeet ovat esikilpailullisia tutkimushankkeita, jotka linkittyvät vahvasti Luken strategiaan sekä elinkeinoelämän ja yhteiskunnan tulevaisuuden tarpeisiin. Hankkeiden rahoitukseen osallistuvat Luke ja useammat arvoketjun yritykset yhdessä.

Public Private Partnership -hankkeen hyödyt osallistujalle

Joustavuus ja vaikuttavuus
Luke ja yritykset rahoittavat hankkeen yhdessä. Eteneminen ei ole riippuvaista ulkopuolisesta julkisesta rahoituksesta, joten hanke voidaan käynnistää ripeästi ja tutkimus kohdentaa juuri tarvittaviin kysymyksiin.
Osallisuus koko projektin ajan
Hankkeen suunnitteluvaiheessa Luke ja yritykset valmistelevat tutkimuskysymykset yhdessä. Hankkeen aikana yritykset ovat mukana ohjausryhmässä, jossa jaetaan tuloksia sitä mukaa kun niitä valmistuu.
Etuneuvotteluoikeus innovaatioihin
Luke omistaa hankkeessa syntyvät tulokset ja pyrkii suojaamaan elinkeinoelämän kannalta tärkeät tulokset ennen julkaisemista. Mukana olevilla yrityksillä on etuneuvotteluoikeus tuloksiin ja keksintöihin.
Tieteellinen tasokkuus
Hankkeen uskottavuus on tieteellisesti vakaalla pohjalla. Luke toteuttaa tutkimuksen aina hyviä tieteellisiä käytäntöjä ja tutkimuseettisiä periaatteita noudattaen sekä julkaisee tulokset.

”PPP-hankkeessa yritykset pääsevät mukaan aihealueen tutkimusteemojen seurantaan laajasti. Yritysten ja tutkimuksen välillä käydään jatkuvaa dialogia. Hankkeen osallistujista muodostuu usein arvokas verkosto, jonka johdannaisena voi syntyä paljon muutakin.”

– Lotta Heikkilä, Luken asiakaspäällikkö

Ota yhteyttä