Siirry pääsisältöön

Indikaattorit

Indikaattoritietojen avulla seurataan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014-2020 ja Kansallisen metsästrategian 2025 toteutumista. Indikaattoreihin on koottu tietoja tilastoista sekä tutkimus- ja seuranta-aineistoista. Lisäksi kerromme tilastotietoja Suomen biotalouden kehityksestä.

Maaseutuohjelman indikaattorit

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: Maaseutuohjelman eli Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman indikaattorit tunnetaan kokonaisuutena myös nimellä CAP-mittaristo ja tällä sivustolla indikaattorikokoelma on nimetty Agrikaattoriksi.

Kansallisen metsästrategian indikaattorit

Kansallinen metsästrategia kuvaa metsäalan tärkeimmät tavoitteet, joilla pyritään kehittämään alaa, säilyttämään sen kilpailukyky, turvaamaan ilmastokestävyys ja metsäluonnon monimuotoisuus. Tavoitteiden toteutumista seurataan indikaattorien avulla.

Biotalous lukuina

Tälle verkkosivustolle on koottu tuoreimmat tilastotiedot Suomen biotalouden kehityksestä. Biotalouden kehitystä toimialoittain seurataan seuraavilla mittareilla: tuotos, arvonlisäys, investoinnit, työllisten määrä ja vienti.
Järvi- ja peltomaisemaa ilmasta kuvattuna.

Kiertotalous luonnonvara-aloilla

Kiertotalouden tavoitteena on säästää luonnonvaroja ja hyödyntää jo käytössä olevat materiaalit tehokkaasti ja kestävästi. Kiertotaloudessa yhden toimijan jäte on toisen raaka-aine. Luonnonvara-aloilla kiertotalouden keskeisiä teemoja ovat mm. orgaanisten jäte- ja sivuvirtojen ravinteiden ja hiilen kierrätys sekä uusiutuvan energian tuotanto.
Kuivalantaa aumassa pellon reunassa.