Siirry pääsisältöön

Luken IPCC-koosteet

IPCC eli hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneeli on julkaissut raportteja, jotka koskevat ilmastonmuutosta. Tänne olemme koonneet Luken uutis- ja blogikoosteet ilmastonmuutokseen sopeutumisen ja sen hillinnän toimista.

Miten ilmastonmuutosta voidaan hillitä?

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tärkeintä on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä kaikilla aloilla. Myös metsien ja maatalousmaan hiilinieluilla on suuri merkitys ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Tälle sivulle olemme koonneet ilmastonmuutoksen hillintään liittyviä tuoreimpia uutisia ja blogeja.
Viljapelto ja aurinko

Miten ilmastonmuutokseen voidaan sopeutua?

Ilmastonmuutoksen edetessä Suomessa on varauduttava maa- ja metsätalouden epävarmuuksien ja riskien lisääntymiseen. Tälle sivulle olemme koonneet ilmastonmuutoksen sopeutumiseen liittyviä uutisia ja blogeja.
Ilmakuvassa metsää ja sumua

Luken Ilmastoviisas hiilenkierto -tutkimusohjelma

Maankäyttösektorilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä sekä maankäytöstä ja alkutuotannosta johtuvan, ilmastonmuutoksen entisestään kiihdyttämän vesiympäristön tilan heikkenemisen pysäyttämisessä. Ohjelman haasteena on globaalin ilmastokriisin ja sen ekosysteemivaikutusten selättäminen.
Ilmastoviisas-hiilenkierto-ohjelman-brändikuva