Siirry pääsisältöön

Viestinnän harjoittelijana Lukella jokainen päivä on erilainen

Saana Tulonen on työskennellyt kesällä ja syksyllä 2022 Luonnonvarakeskuksessa (Luke) viestinnän harjoittelijana. Luonto ja ympäristöntutkimus ovat olleet hänelle läheisiä lapsesta asti. Vaikka opiskelut veivät viestintään, Saana on päässyt yhdistämään kiintymyksensä luontoasioihin uravalintaansa Luken harjoittelun kautta.

Kuva: Saana Tulosen kotialbumi.

Saana muutti pikkupaikkakunnalta Lammilta Kanta-Hämeestä yliopisto-opintoja varten Vaasaan, missä hän opiskelee viestintää. Viiden vuoden opintojen aikana Saana on suorittanut viestintätieteiden kandidaatintutkinnon, käynyt opiskelijavaihdossa Norjassa ja kirjoittaa tällä hetkellä pro graduaan viestintätieteissä.   

Mikä sai sinut hakemaan Lukelle töihin?

Tultuani takaisin Suomeen opiskelijavaihdosta maisteriopintoni alkoivat olemaan valmiit, joten halusin löytää oman alan harjoittelupaikan kesäksi. Luonto jo ympäristötutkimus ovat olleet lähellä jo lapsesta lähtien, joten opintojen aikana olen myös pohtinut kiintymykseni luonto- ja ympäristöasioihin yhdistämistä uravalintaani. Lisäksi halusin päästä tekemään yliopistossa oppimallani jotain merkittävää. Luken työpaikkailmoitus sopi tavoitteisiini, joten lähetin hakemuksen.

Mielestäni Luke on mahtava näköalapaikka uraansa aloittavalle viestijälle, sillä se tarjoaa näköalapaikan yhteiskunnallisesti merkittäviin teemoihin ja niistä viestimiseen.

Minkälaisia tehtäviä olet tehnyt?

Lukella olen päässyt tekemään monipuolisia viestinnän tehtäviä. Aluksi jännitin paljon, mitä minulta odotetaan ja riittävätkö taitoni kaikkeen. Jännitys kuitenkin katosi nopeasti, sillä työkaverit olivat kannustavia ja saivat minut tuntemaan itseni tervetulleeksi.   

Hommat ovat vaihdelleet sisäisen ja ulkoisen viestinnän tehtävissä. Sisäisessä viestinnässä olen mm. toteuttanut erilaisia henkilöhaastatteluja ja tapahtumauutisointia Luken intrassa. Ulkoisessa viestinnässä olen päässyt päivittämään blogeja, tekemään somejulkaisuja, sekä julkaisemaan tiedotteita. Kaikenlaisia viestinnän hommia löytyy myös Luken tutkijoiden tukemisessa ja erilaisissa nettisivujen sisältöhommissa. Jokainen päivä Luken viestinnässä on erilainen, mikä tekee työstä minulle mielenkiintoista.

Kannustaisitko muita hakemaan Lukeen ja miksi?

Kyllä kannustan, ja olenkin jo ehtinyt suositella muutamalle opiskelijakaverille! Luke on ensimmäinen selkeästi oman alan työpaikkani, ja mielestäni paras harjoittelupaikka, mihin olisin voinut päästä. Harjoittelun aikana olen kehittynyt viestijänä valtavasti. Viestinnän käytännön oppien lisäksi olen myös oppinut arvokkaita työelämätaitoja. 

Lukella kuitenkin parasta on ollut työyhteisö, missä minut on otettu mukaan tasavertaisena ja kollegat ovat olleet ihanan avoimia ja auttavaisia kaikissa hommissa. Missään en ole jäänyt yksin, mutta olen saanut ottaa vastuuta työtä tehdessäni. Mielestäni Luke on mahtava näköalapaikka uraansa aloittavalle viestijälle, sillä se tarjoaa näköalapaikan yhteiskunnallisesti merkittäviin teemoihin ja niistä viestimiseen.