Comparison of food product LCAs using PEF methodology – Nordic perspective
Aika/Date: 14.12.2022 10-12
Teams-webinaari/Teams-webinar
Pohjoismaisen “Applicability of PEF methodologies in comparison of LCAs of different food products in Nordic countries” -hankkeen järjestämässä webinaarissa ja työpajassa keskitytään kuulemaan ja keskustelemaan PEF metodologian käytettävyydestä vertailevaan ruokatuotteiden ympäristövaikutuksien elinkaariarviointiin. Webinaarissa kuullaan alustuksia sekä hankkeen tuloksista että muista meneillään olevista ruokatuotteiden kattaviin ympäristömerkintöihin tähtäävistä hankkeista. Keskusteluissa keskitytään erityisesti vertailukelpoisuuden haasteisiin, ml. aineistojen laatu, toiminnalliset yksiköt ja tuloksien käytettävyys.
Webinar and workshop organized by Nordic project “Applicability of PEF methodologies in comparison of LCAs of different food products in Nordic countries” focuses on hearing and discussing about applicability of PEF methodology in comparative life cycle assessment of food products. In webinar, project results are presented and introductions are given to other initiatives aiming to wide scale ecolabelling of food products. In the workshop, discussion focuses on challenges of comparability, incl. data quality, functional units and usability of the results.
Tervetuloa, welcome!