Luke.fi- ja stat.luke.fi-sivustot ovat uudistuneet. Lue lisää
Siirry pääsisältöön

Harjoittelu, kausityö ja opinnäytetyö Lukessa

Luke tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia myös opiskelijoille. Viime vuosina olemme palkanneet noin 100150 harjoittelijaa tai kausityöntekijää toimipaikoillemme ympäri Suomen. Oletko sinä yksi kestävän tulevaisuuden tekijöistämme? 

Katso videolta, mitä harjoittelijamme kertovat kokemuksistaan meillä!

Harjoittelu

Harjoittelijoiden tehtävät liittyvät tutkimusprosessin eri vaiheisiin aineiston keruusta tulosten analysointiin ja dokumentointiin. Harjoittelupaikoissa voi suorittaa opintoihin kuuluvan harjoittelun tai harjoittelu voi liittyä opinnäytetyön tekemiseen. Meillä harjoittelun voi tehdä niin tutkijan uralle suuntaavat opiskelijat kuin vaikkapa viestintää, IT-alaa tai henkilöstöjohtamista opiskelevat. Harjoittelupaikkamme ovat auki vuosittain tammi-helmikuussa. 

Luke on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Noudatamme hyvän, oikeudenmukaisen ja reilun kesätyön periaatteita. Työntekijämme saavat vaikuttaa työtehtäviinsä sekä työskennellä mielenkiintoisissa ja merkityksellisissä tehtävissä. Panostamme siihen, että jokainen uusi työntekijämme saa hyvän perehdytyksen ja ohjauksen. Meille on tärkeää, että jokainen harjoittelija ja kausityöntekijä kokee olevansa osa Lukea ja saa uuden oppimisen iloa!

Kausityö

Kausityöpaikkamme keskittyvät ainutlaatuisen tutkimusinfrastruktuurimme ympärille, esimerkiksi valtakunnan metsien inventointeihin (VMI), metsänjalostuksen ja vartetuotannon töihin, kasvukauden kasvinviljelytöihin, navettoihin, maatiloille, vaelluskalaseurantoihin sekä muihin tutkimusta avustaviin tehtäviin monissa käynnissä olevissa tutkimushankkeissamme. Kausityöntekijät työskentelevät esimerkiksi tutkimusassistenttina, tutkimusmestarina tai kalanviljelijänä. Kausityöntekijä voi myös olla opintojensa loppuvaiheessa oleva opiskelija tai hän voi olla valmistunut.

Opinnäytetyö

Luken harjoittelupaikat ovat vuosittain haussa tammi-helmikuussa. Osan harjoittelupaikoista yhteydessä on mahdollista tai toivottavaa tehdä opinnäytetyö (esim. gradu tai diplomityö). Voit kysellä mahdollista opinnäytetyöyhteistyötä suoraan Luken tutkijoilta ja asiantuntijoilta tai laittaa viestiä osoitteeseen rekrytointi@luke.fi. Kerrothan viestissäsi tarkemmin opinnoistasi ja sinua kiinnostavista opinnäytetyöaiheista. Liitäthän mukaan CV:n ja hakemuskirjeen.

Kuvassa Santeri Kankaanpää työskentelemässä.