Siirry pääsisältöön

Kenen ja millainen toivo uudistavaa viljelyä ohjaa?/Luomu- ja lähiruoka mediassa: Kaikkiruokaisuus ja kulttuurinen erottautuminen

Tapahtuma
  • Tapahtuma alkaa
  • Tapahtuma päättyy
  • Tapahtuman tyyppi Online

Luomututkimuksen webinaarisarja käynnistyy.

Kenen ja millainen toivo uudistavaa viljelyä ohjaa?
Tutkijatohtori Galina Kallio, Ruralia-instituutti, HY

Galina Kallio toimii tutkijatohtorina Helsingin yliopistossa, Ruralia-instituutissa ja on jäsenenä Helsingin Yliopiston Kestävyystieteen Instituutissa (HELSUS). Kallio tutkii ihmisen, maan ja talouden välisiä suhteita omaehtoisessa ruokataloudessa, kuten monimuotoisessa pienviljelyssä, uudistavassa maataloudessa ja kumppanuusmaataloudessa. Häntä kiinnostaa erityisesti monilajiset suhteet, ihmisten ja muiden olentojen tekemä näkymätön työ, ja moninaiset tietämisen tavat. Hänen tämänhetkistä tutkimustaan rahoittaa Suomen Akatemia. Tutkimuksen ohella Kallio on osallistunut aktiivisesti vastuullisen lähiruuan edistämiseen ja on yksi Kaupunkilaisten Oman Pellon perustajista.

Luomu- ja lähiruoka mediassa: Kaikkiruokaisuus ja kulttuurinen erottautuminen
Tutkijatohtori Kaisa Tiusanen, HY

Kaisa Tiusanen on postdoc-tutkija Helsingin Yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Keväällä 2023 julkaistussa väitöskirjassaan Tiusanen on tutkinut muun muassa luomuruokaan ja lähiruokaan journalismissa liitettyjä merkityksiä: miten autenttisuuden ja nostalgian merkitysulottuvuudet ovat läsnä luomu- ja lähiruuan mediateksteissä, ja miten luokkakulttuurit ja erityisesti koulutetun ylemmän keskiluokan erottautuminen muotoutuu ruokamediassa ajoittain luomu- ja lähiruuan avulla. Tässä webinaarissa Tiusanen esittelee väitöskirjansa tuloksia.

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Esitykset tallennetaan ja ovat saatavilla kahden viikon ajan verkossa.