Eläinten hyvinvointimerkintä suomalaisen eläintuotannon kilpailukyvyn ja laadun edistäjänä

Eläinten hyvinvointimerkki

Alkamispäivä

01.04.2017

Päättymispäivä

31.03.2020

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on selvittää, 1) millainen eläinten hyvinvointimerkintä vastaisi kuluttajien vaatimuksiin, 2) millaisia vaatimuksia ja kustannuksia hyvinvointimerkintä aiheuttaisi alkutuotannolle ja elintarviketeollisuudelle, 3) miten merkintään liittyvä tulonjako elintarvikeketjussa voitaisiin toteuttaa ja 4) laatia ehdotus ja toimintasuunnitelma hyvinvointimerkin käyttöönottamiseksi Suomessa naudanlihan, maidon, sianlihan, kananmunien, siipikarjan lihan ja lampaanlihan tuotannossa

Tuotokset

Hanke tuottaa tietoa siitä, miten hyvinvointimerkintä voitaisiin toteuttaa suomalaisessa elintarvikeketjussa. Tietoa tuotetaan muun muassa kuluttajien odotuksista, merkinnän sertifioinnista ja sen kokonaistaloudellisesta kannattavuudesta. Hankkeen tavoitteena on tuottaa vähintään 10 ammatti- ja yleislehtijulkaisua, 4-6 tieteellistä julkaisua, loppuraportti, ja mallikonsepti, jota toimiala voi hyödyntää eläinten hyvinvoinnin edistämisessä, tuotteistamisessa ja markkinoinnissa.