Siirry pääsisältöön

Kalan kulutus 2024

Julkaistu 28.11.2025

Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa vajaa neljä kiloa ja tuontikalaa runsaat kahdeksan kiloa asukasta kohti vuonna 2024. Edellisvuoteen verrattuna kotimaisen kalan kulutus laski, kun taas tuontikalan kulutus kasvoi. Kotimaisen kalan kulutus on laskettu fileepainona ja tuontikalan kulutus osin tuotepainona.

  • Kotimaisista lajeista eniten kulutettiin kasvatettua kirjolohta (1,6 kiloa) ja ulkomaisista lajeista kasvatettua lohta (2,6 kiloa).
  • Kotimaisista luonnonkaloista eniten syötiin ahventa (0,50 kiloa). Seuraavina olivat hauki (0,45 kiloa), kuha (0,41 kiloa), muikku (0,23 kiloa) siika (0,17 kiloa), ja silakka (0,13 kiloa).
  • Norjalaisen kasvatetun lohen jälkeen eniten ulkomaisista tuotteista kulutettiin tonnikalasäilykkeitä ja –valmisteita ja katkarapuja ja katkaraputuotteita.

Tämä on kalan kulutus -tilaston viimeinen julkistus. Tilaston aikasarja alkoi vuodesta 1999 ja päättyi vuoteen 2024.

Kotimaisen kalan ja tuontikalan kulutus Suomessa

Allow functional cookies to show the embedded graph.