Siirry pääsisältöön

Ravintotase 2009 ennakko ja 2008 lopulliset tiedot

Julkaistu 1.2.2010
  • Viljan kulutus oli vuonna 2009 henkeä kohti kaikkiaan 79,5 kiloa, josta vehnää oli 48, ruista 15,5, kauraa 4,9 ja riisiä 5,2 kiloa.
  • Vihannesten kulutus kasvoi 4 prosenttia, 71,4 kiloon henkeä kohti. Tästä tuoreiden vihannesten osuus oli  59,1 kiloa.
  • Tuoreita hedelmiä kulutettiin keskimäärin lähes saman verran kuin vuonna 2008 eli 46,4 kiloa.
  • Siipikarjanlihan kulutus kasvoi 2 prosenttia, 17,5 kiloon henkeä kohti. Sekä naudan- että sianlihan kulutus laski 2 prosenttia, 17,8 ja 34,4 kiloon henkeä kohti.
  • Kananmunia syötiin keskimäärin 9,5 kiloa henkeä kohti.
  • Maidon kulutus aleni vuodesta 2008 prosentin, 132,7 litraan. Määrästä runsaat puolet oli kevytmaitoa ja 39 prosenttia rasvatonta maitoa.
  • Jogurtin kulutuksen kasvu kutistui puoleen prosenttiin. Kulutusmäärä oli viime vuonna 22,5 kiloa henkeä kohti.
  • Voin kulutus kasvoi 0,2 kiloa, rasvaseosten kulutus sen sijaan laski 0,2 kiloa.
Elintarvikkeiden kulutus henkeä kohti

Allow functional cookies to show the embedded graph.