Viljan kokonaiskulutus pysyi vuoden 2009 tasolla lähes 80 kilossa henkeä kohti. Vehnän kulutus laski vajaa kaksi kiloa, mutta sen korvasi muiden viljojen, pääasiassa rukiin ja kauran, kulutuksen kasvu.
Tuoreitavihanneksia kulutettiin vuonna 2010 noin 56 kiloa henkeä kohti. Kulutus jäi noin viisi prosenttia edellisvuotta pienemmäksi, mutta oli samaa luokkaa kuin vuonna 2008.
Hedelmien kulutus kasvoi pari prosenttia edellisvuodesta. Kaikkiaan hedelmiä ja marjoja syötiin säilykkeet ja mehut mukaan lukien henkeä kohti 81 kiloa.
Naudanlihan ja siipikarjanlihan kulutus nousi noin neljä prosenttia ja sianlihan kulutus reilun prosentin. Lihaa kulutettiin vuonna 2010 henkeä kohti noin 76 kiloa, kun mukaan lasketaan myös riista ja syötävät elimet.
Kananmunien kulutus kasvoi kolme prosenttia vuodesta 2009.
Maitoa kului vuonna 2010 henkeä kohti 131 litraa, josta kevytmaitoa oli noin puolet ja rasvatonta maitoa vajaa 40 prosenttia.
Jogurttia syötiin vuonna 2010 henkeä kohti noin 23 kiloa eli neljä prosenttia edellisvuotta enemmän.
Elintarvikkeiden kulutus henkeä kohti
Allow functional cookies to show the embedded graph.