Siirry pääsisältöön

Alueittainen lihantuotanto 2019 (naudan-, sian- ja lampaanliha)

Julkaistu 13.3.2020
  • Sianlihaa tuotettiin 171 miljoonaa kiloa vuonna 2019, mikä on prosentin enemmän kuin edellisvuonna.  Tuotanto lisääntyi määrällisesti eniten Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla.
  • Eniten sianlihaa tuotettiin Huittisissa (12,6 milj. kiloa), Loimaalla (11,9 milj. kiloa) ja Uudessakaarlepyyssä (10,1 milj. kiloa).
  • Naudanlihan tuotanto oli 88 miljoonaa kiloa vuonna 2019, mikä on prosentin enemmän kuin edellisvuonna. Tuotanto lisääntyi hienoisesti useiden ELY-keskusten alueilla.
  • Edellisvuoden tapaan eniten naudanlihaa tuotettiin Kiuruvedellä (3,4 milj. kiloa), Kuopiossa (3,3 milj. kiloa) ja Kurikassa (2,2 milj. kiloa).
  • Lampaanlihan tuotanto väheni edellisvuodesta kaksi prosenttia ja oli noin 1,5 miljoonaa kiloa.
  • Eniten lampaanlihaa tuotettiin Salossa (88 500 kg), Somerolla (35 700 kg) ja Jomalassa (33 600 kg).

 

Koko maan lihantuotantomäärä sisältää teurastukset teurastamoissa ja maatiloilla. Alueittaiset tiedot lihantuotannosta eivät sisällä teurastuksia maatiloilla.

Sianlihan tuotantomääriä Seinäjoella ja Uudessakaarlepyyssä  vuonna 2019 on korjattu (20.3.2020).

Allow functional cookies to show the embedded graph.