Siirry pääsisältöön

Lihantuotanto, vuosi 2019

Julkaistu 28.2.2020
  • Lihaa tuotettiin viime vuonna noin 400 miljoonaa kiloa eli vajaa kaksi prosenttia enemmän kuin vuonna 2018.
  • Naudanlihan tuotanto kasvoi prosentilla vajaaseen 88 miljoonaan kiloon.
  • Sianlihaa tuotettiin reilu 171 miljoonaa kiloa, mikä on prosentin enemmän kuin vuonna 2018.
  • Siipikarjanlihan tuotanto jatkoi kasvuaan viime vuonna ja tuotanto oli reilu 139 miljoonaa kiloa. Sekä broilerin- että kalkkunanlihan tuotanto lisääntyivät kolme prosenttia edellisvuodesta.
  • Lampaanlihan tuotanto kääntyi viime vuonna hienoiseen laskuun. Lampaanlihaa tuotettiin noin 1,5 miljoonaa kiloa, mikä on vajaa kaksi prosenttia vähemmän kuin vuonna 2018.
  • Luomulihaa tuotettiin noin 3,8 miljoonaa kiloa eli vajaa kaksi prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Allow functional cookies to show the embedded graph.