Hoppa till huvudinnehållet

Köttproduktion områdesvis 2019 (nötkött, svinkött och lammkött)

Publicerad 13.3.2020
  • Det producerades 171 miljoner kilo svinkött förra året, vilken är 1 procent större än året innan.
  • De största svinköttsproducerande kommunerna var Vittis (12,6 milj.kg), Loimaa (11,9 milj.kg) och Nykarleby (10,1 milj.kg).
  • Nötköttsproduktionen ökade med en procent till 88 miljoner kilo. Produktionen av nötkött ökade i flera ELY-centralers regioner.
  • De största nöttköttsproducerande kommunerna var Kiuruvesi (3,4 milj.kg), Kuopio (3,3 milj.kg) och Kurikka (2,2 milj.kg).
  • Lammköttsproduktionen minskade med 2 procent till 1,5 miljoner kilo.
  • Mest lammkött producerades i Salo, Somero och Jomala.

Mängden producerad svinkött i Seinäjoki och Nykarleby 2019 har korrigerats (20.3.2020)

Allow functional cookies to show the embedded graph.