Suomalaisen naudanlihan saatavuuden turvaaminen
Hankkeen tavoitteena on turvata kotimaisen naudanlihan saatavuutta etsimällä keinoja, joilla omavaraisuuden laskua voidaan hillitä. Maito-liharotuisten hiehojen keskiteuraspainojen nosto ja lypsylehmien teuraskunnostus voivat olla keinoja lisätä kotimaista naudanlihantuotantoa. Hankkeessa tutkitaan maito-liharotuisten teurashiehojen keskiteuraspainon noston, kasvatusajan ja ruokinnan voimakkuuden vaikutuksia tuotantotuloksiin, tuotannon kannattavuuteen ja ympäristövaikutuksiin. Hankkeessa tutkitaan myös lypsylehmien teuraskunnostuksen vaikutuksia teurasruhon laatuun, leikkuusaantoon ja kannattavuuteen. Hanke vahvistaa osaltaan kansallista ruokaturvaa ja naudanlihan omavaraisuutta sekä edistää naudanlihan- ja maidontuotantoketjun kestävää resurssien käyttöä.
Tietosuojailmoitus
Julkaisut
- Suomalaisen naudanlihan saatavuuden turvaaminen : NaSa
- Lypsylehmien teuraskunnostusta pilotoidaan, Kunnon Perhetila 1/2023 [PDF]
- Pilotprojekt för mjölkkornas slaktkondition, Rejäl Familjegård 1/2023 [PDF]
- Lisää kotimaista lihaa risteytyshiehojen teuraspainojen nostolla, Nauta 4/2024 [PDF]
- Maito-liharotuisten hiehojen teuraspainoissa nostovaraa, Kunnon Perhetila 3/2024 [PDF]
- Det finns potential att höja slaktvikterna för mjölk-köttraskvigor, Rejäl Familjegård 3/2024 [PDF]
- Voiko risteytyshiehojen lihanlaatuun vaikuttaa?, Nauta 5/2024 [PDF]
- Lehmän liha on tärkeä osa suomalaista naudanlihantuotantoa, Nauta 1/2025 [PDF]
- Lehmän liha on tärkeä osa huoltovarmuuttamme, Kunnon Perhetila 1/2025 [PDF]
- Kött från kor är en viktig del av vår självförsörjning, Rejäl Familjegård 1/2025 [PDF]