Siirry pääsisältöön

Metsätilastollisen vuosikirjan julkaiseminen päättyy

Uutinen 1.6.2023

Luonnonvarakeskus (Luke) ei jatka Metsätilastollisen vuosikirjan julkaisemista. Vuoden 2022 tiedot koonnut painos jää sarjansa viimeiseksi. Verkkouutiset ja -blogit tarjoavat tuoretta ja taustoitettua tietoa metsäsektorista jatkossakin.

Päätöksen taustalla on Luken kiristynyt taloustilanne sekä sen myötä tarve tehdä toimintaa koskevia poisvalintoja. Vuosikirjan myyntiluvut ovat olleet maltilliset jo pitkään.  Vuoden 2022 vuosikirjaa on myös ostettu vähän.

"Kirjan tietojen koostaminen ja taittaminen on erityisen työintensiivistä", tilastojohtaja Faiz Alsuhail kertoo.

Metsätilastollinen vuosikirja on koonnut metsäsektorin keskeiset tilastotiedot yksiin kansiin. Tietojen kerääminen ja koostaminen printtijulkaisuun ei ole tarkoituksenmukaista, sillä painetussa julkaisussa tieto vanhenee nopeasti.

"Metsätilastollisen vuosikirjan tiedot perustuvat pitkälti avoimesti verkosta saataviin tietoihin ja ovat siten käyttäjien saavutettavissa",  Alsuhail kertoo.

"Luken verkkosivuilla julkaistavat uutiset ja blogit tarjoavat tuoretta ja taustoitettua tietoa metsäsektorista. Sosiaalisessa mediassa jaettavat tilastoinfograafit ovat saaneet paljon kiitosta tietomuotoilustaan. Näitä on jatkossakin tarjolla", hän jatkaa.

Luke kerää, kokoaa ja julkaisee monipuolisesti tietoa metsistä ja metsäteollisuudesta. Luken verkkosivuilta löytyvät muun muassa metsätilastot, metsiin ja metsätalouteen liittyvät sisällöt ja metsätilastotietokanta.