Siirry pääsisältöön

COP27-ilmastokonferenssi on 6.–18.11. – Luken tutkijoita mukana Hiilestä kiinni -tapahtumissa

Uutinen 8.11.2022
Taggar:

COP27 -ilmastokonferenssi järjestetään 6.–18. marraskuuta Egyptissä, Sharm El-Sheikissä. Konferenssissa YK:n ilmastosopimuksen osapuolet kokoontuvat yhteen toteuttamaan toimia, joilla pyritään saavuttamaan Pariisin ilmastosopimuksen ja yleissopimuksen mukaiset yhteiset ilmastotavoitteet.

Viime vuonna Glasgow'ssa pidetyn COP 26:n päätösten pohjalta valtioiden odotetaan osoittavan COP27:ssä, että ne ovat siirtyneet uuteen aikakauteen ja muuttavat Pariisin sopimuksen mukaiset sitoumuksensa teoiksi. Keskeisiä teemoja ovat myös maailman vesivarojen tulevaisuus sekä Afrikan selviytyminen nykyisessä ja tulevassa ilmastossa.

Suomen maa- ja metsätalousministeriö järjestää Pohjoismaiden paviljongissa 10. ja 12.11. kolme maakäyttösektorin ilmastoratkaisuihin ja turvemaiden kestävään käyttöön liittyvää tapahtumaa.

Tapahtumissa Hiilestä kiinni -hankkeiden suomalaistutkijat keskustelevat ruokajärjestelmien muutoksesta keskittyen turvemaiden ilmastokestävään käyttöön. Lukesta mukana ovat tutkijat Hanna Kekkonen (TURINA-hanke) ja Hem Raj Bhattarai (NC GRASS project)

Egyptin kokousta ja Suomen valtuuskunnan kuulumisia voi seurata myös twitterissä #ilmastoCOP27 ja #HiilestäKiinni sekä  Hanna Kekkonen: @HannaKekkonen ja Hem Rai Bhattarai: @hemraj1802

Luken asiantuntijoita ilmastonmuutoksesta

Metsätalous

Maatalous

Ruokaturva ja kehittyvät maat

Ruoka ja kiertotalous

Ilmasto- ja biodiversiteettisopimukset

Kasvihuonekaasuinventaario

Riista

Kalat

Puutarhatuotanto