Sianlihaa tuotettiin vajaa 169 miljoonaa kiloa vuonna 2018, mikä on seitsemän prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Tuotanto väheni kaikkien muiden ELY-keskusten alueilla paitsi Uudellamaalla ja Satakunnassa, joissa tuotanto hieman lisääntyi.
Eniten sianlihaa tuotettiin Huittisissa (12,5 milj. kiloa) ja Loimaalla (12 milj. kiloa). Kolmanneksi eniten tuotettiin Seinäjoella (9 milj. kiloa).
Naudanlihan tuotanto oli 87 miljoonaa kiloa vuonna 2018, mikä on prosentin enemmän kuin edellisvuonna. Tuotanto lisääntyi useiden ELY-keskusten alueilla. Määrällisesti eniten tuotanto lisääntyi Etelä-Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Eniten naudanlihaa tuotettiin Pohjois-Pohjanmaalla (12,8 milj. kiloa) ja Etelä-Pohjanmaalla (12,5 milj. kiloa).
Kaksi suurinta naudanlihan tuottajakuntaa sijaitsevat Savossa, sillä eniten naudanlihaa tuotettiin Kiuruvedellä (3,2 milj. kiloa) ja Kuopiossa (3,2 milj. kiloa). Kolmanneksi eniten tuotettiin Kurikassa (2,3 milj. kiloa).
Lampaanlihan tuotanto kasvoi edellisvuodesta 13 prosentilla 1,52 miljoonaan kiloon.
Suurimmat lampaanlihan tuottajakunnat olivat edellisvuoden tapaan Salo, Jomala ja Somero.
Allow functional cookies to show the embedded graph.