Siirry pääsisältöön

Alueittainen lihantuotanto 2018 (naudan-, sian- ja lampaanliha)

Julkaistu 12.3.2019
  • Sianlihaa tuotettiin vajaa 169 miljoonaa kiloa vuonna 2018, mikä on seitsemän prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.  Tuotanto väheni kaikkien muiden ELY-keskusten alueilla paitsi Uudellamaalla ja Satakunnassa, joissa tuotanto hieman lisääntyi.
  • Eniten sianlihaa tuotettiin Huittisissa (12,5 milj. kiloa) ja Loimaalla (12 milj. kiloa). Kolmanneksi eniten tuotettiin Seinäjoella (9 milj. kiloa).
  • Naudanlihan tuotanto oli 87 miljoonaa kiloa vuonna 2018, mikä on prosentin enemmän kuin edellisvuonna. Tuotanto lisääntyi useiden ELY-keskusten alueilla. Määrällisesti eniten tuotanto lisääntyi Etelä-Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Eniten naudanlihaa tuotettiin Pohjois-Pohjanmaalla (12,8 milj. kiloa) ja Etelä-Pohjanmaalla (12,5 milj. kiloa).
  • Kaksi suurinta naudanlihan tuottajakuntaa sijaitsevat Savossa, sillä eniten naudanlihaa tuotettiin Kiuruvedellä (3,2 milj. kiloa) ja Kuopiossa (3,2 milj. kiloa). Kolmanneksi eniten tuotettiin Kurikassa (2,3 milj. kiloa).
  • Lampaanlihan tuotanto kasvoi edellisvuodesta 13 prosentilla 1,52 miljoonaan kiloon.
  • Suurimmat lampaanlihan tuottajakunnat olivat edellisvuoden tapaan Salo, Jomala ja Somero.

Allow functional cookies to show the embedded graph.