Siirry pääsisältöön

Alueittainen lihantuotanto 2021

Julkaistu 17.3.2022
  • Sianlihaa tuotettiin 176 miljoonaa kiloa eli lähes sama määrä kuin vuonna 2020.
  • Eniten sianlihaa tuotettiin Etelä-Pohjanmaalla (42,5milj. kiloa), Varsinais-Suomessa (39,6 milj. kg) ja Pohjanmaalla (30,2 milj. kg). Etelä-Pohjanmaan tuotantomäärää kasvatti Isonkyrön siirtyminen Pohjanmaan ELY-alueesta Etelä-Pohjanmaan ELY-alueeseen vuoden 2021 alusta.
  • Suurimmat sianlihantuotanto kunnat olivat Loimaa (12,3 milj. kiloa), Huittinen (12,3 milj. kiloa) ja Uusikaarlepyy (10,6 milj. kiloa).
  • Naudanlihaa tuotettiin reilu 86 miljoonaa kiloa, mikä on prosentin vähemmän kuin edellisvuonna. Myös naudanlihaa tuotettiin viime vuonna eniten Etelä-Pohjanmaalla (13,6 milj. kg). Seuraaviksi eniten tuotettiin Pohjois-Pohjanmaalla (12,9 milj. kg) ja Pohjois-Savossa (12,2 milj. kg).
  • Eniten naudanlihaa tuotettiin Kiuruvedellä (3,2 milj. kiloa), Kuopiossa (3,2 milj. kiloa) ja Kurikassa (2,4 milj. kiloa).
  • Lampaanlihan tuotanto väheni edellisvuodesta kahdeksan prosenttia ja tuotanto oli 1,3 miljoonaa kiloa.
  • Eniten lampaanlihaa tuotettiin Varsinais-Suomessa (0,22 milj. kg), Pohjanmaalla (0,11 milj. kg) ja Pohjois-Pohjanmaalla (0,10 milj. kg).

Vuoden 2021 tiedot eivät ole kaikkien Ely-keskusten osalta vertailukelpoisia aikaisempien vuosien tietoihin alueluokitusmuutoksista johtuen https://www2.tilastokeskus.fi/fi/luokitukset/luokitustiedotteet/

Allow functional cookies to show the embedded graph.

Allow functional cookies to show the embedded graph.