Hoppa till huvudinnehållet

Köttproduktion områdesvis 2021

Publicerad 17.3.2022
  • Det producerades 176 miljoner kilo svinkött förra året. Mest svinkött producerades i Södra Österbotten (42,5 milj. kg), i Egentliga Finland (39,6 milj. kg) och Österbotten (30,2 milj. kg)
  • De största svinköttsproducerande kommunerna var Loimaa, Vittis och Nykarleby.
  • Nötköttsproduktionen minskade med en procent till 86 miljoner kilo. Mest nötkött producerades i Södra Österbotten (13,6 milj. kg), i Norra Österbotten (12,9 milj. kg) och i Norra Savolax (12,2 milj. kg)
  • De största nöttköttsproducerande kommunerna var Kiuruvesi, Kuopio och Kurikka.
  • Lammköttsproduktionen minskade med 8 procent till 1,3 miljoner kilo.
  • Mest lammkött producerades i Egentliga Finland (0,22 milj. kg), i Österbotten (0,11 milj. kg) och Norra Österbotten (0,10 milj. kg).

Allow functional cookies to show the embedded graph.

Allow functional cookies to show the embedded graph.