Siirry pääsisältöön

Alueittainen lihantuotanto 2020

Julkaistu 15.3.2021
  • Sianlihaa tuotettiin noin 176 miljoonaa kiloa vuonna 2020, mikä on kolme prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.  Tuotanto lisääntyi useilla alueilla, määrällisesti eniten  Etelä-Pohjanmaalla.  
  • Eniten sianlihaa tuotettiin Huittisissa (12,9 milj. kiloa), Loimaalla (12,4 milj. kiloa) ja Seinäjoella (9,8 milj. kiloa).
  • Naudanlihaa tuotettiin 87 miljoonaa kiloa, mikä on noin prosentin vähemmän kuin edellisvuonna. Tuotanto väheni useiden Ely-keskusten alueilla. Eniten naudanlihaa tuotettiin Pohjois-Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa. Määrällisesti eniten tuotanto kasvoi edellisvuodesta Etelä-Pohjanamaalla.
  • Naudanlihaa tuotettiin eniten Kuopiossa (3,4 milj. kiloa), Kiuruvedellä (3,3 milj. kiloa) ja Kurikassa (2,2 milj. kiloa).
  • Lampaanlihan tuotanto väheni edellisvuodesta kolme prosenttia ja tuotanto oli noin 1,4 miljoonaa kiloa.
  • Eniten lampaanlihaa tuotettiin Salossa (90 200 kg), Somerolla (36 800 kg) ja Kauhavalla (25 300 kg).

 

Koko maan lihantuotantomäärä sisältää teurastukset teurastamoissa ja maatiloilla. Alueittaiset tiedot lihantuotannosta eivät sisällä teurastuksia maatiloilla.

Allow functional cookies to show the embedded graph.