Hoppa till huvudinnehållet

Köttproduktion områdesvis 2020

Publicerad 15.3.2021
  • Det producerades 176 miljoner kilo svinkött förra året, vilken är 3 procent större än året innan.
  • De största svinköttsproducerande kommunerna var Vittis (12,9 milj.kg), Loimaa (12,4 milj.kg) och Seinäjoki (9,8 milj.kg).
  • Nötköttsproduktionen minskade med en procent till 87 miljoner kilo. Produktionen av nötkött minskade i flera ELY-centralers regioner.
  • De största nöttköttsproducerande kommunerna var Kuopio (3,4 milj.kg), Kiuruvesi (3,3 milj.kg) och Kurikka (2,2 milj.kg).
  • Lammköttsproduktionen minskade med 3 procent till 1,4 miljoner kilo.
  • Mest lammkött producerades i Salo, Somero och Kauhava.

Allow functional cookies to show the embedded graph.