Hoppa till huvudinnehållet

Köttproduktion områdesvis 2018 (Nötkött, svinkött och lammkött)

Publicerad 12.3.2019
  • Det producerades knappt 169 miljoner kilo svinkött förra året, vilken är sju procent mindre än året innan.
  • De största svinköttsproducerande kommunerna var Vittis (12,5 milj.kg), Loimaa (12 milj.kg) och Seinäjoki (9 milj.kg).
  • Nötköttsproduktionen ökade med en procent till 87 miljoner kilo. Produktionen av nötkött ökade i flera ELY-centralers regioner.
  • De största nöttköttsproducerande kommunerna var Kiuruvesi (3,2 milj.kg), Kuopio (3,2 milj.kg) och Kurikka (2,3 milj.kg).
  • Lammköttsproduktionen ökade med 13 procent till 1,52 miljoner kilo.
  • Mest lammkött producerades i Salo, Jomala och Somero.

Allow functional cookies to show the embedded graph.