Siirry pääsisältöön

Alueittainen lihantuotanto 2017 (naudan-, sian- ja lampaanliha)

Julkaistu 12.3.2018
  • Sianlihaa tuotettiin vajaa 182 miljoonaa kiloa vuonna 2017, mikä on noin viisi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.  Tuotanto väheni lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla.
  • Eniten sianlihaa tuotettiin edellisvuoden tapaan Loimaalla (12,8 milj. kiloa) ja Huittisissa (12,3 milj. kiloa). Kolmanneksi eniten tuotettiin Uudessakaarlepyyssä (10,3 milj. kiloa).
  • Naudanlihaa tuotettiin reilu 86 miljoonaa kiloa, mikä on prosentin vähemmän kuin vuonna 2016. Tuotanto väheni useiden ELY-keskusten alueilla, mutta lisääntyi hienoisesti kolmen Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella, Satakunnassa ja Ahvenanmaalla. 
  • Eniten naudanlihaa tuotettiin Kiuruvedellä (3,2 milj. kiloa), Kuopiossa (3,2 milj. kiloa) ja Kurikassa (2,0 milj. kiloa).
  • Lampaanlihan tuotanto kasvoi edellisvuodesta kahdella prosentilla 1,35 miljoonaan kiloon.
  • Eniten lampaanlihaa tuotettiin Varsinais-Suomessa, Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla.
  • Suurimmat lampaanlihan tuottajakunnat olivat Salo, Jomala ja Somero.

Allow functional cookies to show the embedded graph.