Sianlihaa tuotettiin vajaa 182 miljoonaa kiloa vuonna 2017, mikä on noin viisi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Tuotanto väheni lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla.
Eniten sianlihaa tuotettiin edellisvuoden tapaan Loimaalla (12,8 milj. kiloa) ja Huittisissa (12,3 milj. kiloa). Kolmanneksi eniten tuotettiin Uudessakaarlepyyssä (10,3 milj. kiloa).
Naudanlihaa tuotettiin reilu 86 miljoonaa kiloa, mikä on prosentin vähemmän kuin vuonna 2016. Tuotanto väheni useiden ELY-keskusten alueilla, mutta lisääntyi hienoisesti kolmen Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella, Satakunnassa ja Ahvenanmaalla.
Eniten naudanlihaa tuotettiin Kiuruvedellä (3,2 milj. kiloa), Kuopiossa (3,2 milj. kiloa) ja Kurikassa (2,0 milj. kiloa).
Lampaanlihan tuotanto kasvoi edellisvuodesta kahdella prosentilla 1,35 miljoonaan kiloon.
Eniten lampaanlihaa tuotettiin Varsinais-Suomessa, Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla.
Suurimmat lampaanlihan tuottajakunnat olivat Salo, Jomala ja Somero.
Allow functional cookies to show the embedded graph.