Hoppa till huvudinnehållet

Köttproduktion områdesvis 2017 (Nötkött, svinkött och lammkött)

Publicerad 12.3.2018
  • Det producerades knappt 182 miljoner kilo svinkött förra året, vilken är fem procent mindre än året innan.
  • De största svinköttsproducerande kommunerna var Loimaa (12,8 milj.kg), Vittis (12,3 milj.kg) och Nykarleby (10,3 milj.kg).
  • Nötköttsproduktionen minskade med en procent till 86 miljoner kilo. Produktionen av nötkött minskade i flera ELY-centralers regioner.
  • De största nöttköttsproducerande kommunerna var Kiuruvesi (3,2 milj.kg), Kuopio (3,2 milj.kg) och Kurikka (2,0 milj.kg).
  • Lammköttsproduktionen ökade med två procent till 1.35 miljoner kilo.
  • Mest lammkött producerades i Egentliga Finland, i Österbotten och på Åland.

Allow functional cookies to show the embedded graph.