Sianlihaa tuotettiin reilu 190 miljoonaa kiloa vuonna 2016, mikä on prosentin vähemmän kuin edellisvuonna. Määrällisesti eniten tuotanto väheni Varsinais-Suomessa ja kasvoi eniten Etelä-Pohjanmaalla.
Eniten sianlihaa tuotettiin edellisvuoden tapaan Loimaalla (13 milj. kiloa) ja Huittisissa (12,9 milj. kiloa). Kolmanneksi eniten sianlihaa tuotettiin Ilmajoella (10,5 milj. kiloa).
Naudanlihaa tuotettiin vajaa 87 miljoonaa kiloa, mikä hieman edellisvuotta enemmän. Määrä sisältää myös teurastukset maatiloilla. Tuotanto lisääntyi hienoisesti usean ELY-keskusten alueilla, määrällisesti eniten Etelä-Pohjanmaalla.
Pohjois-Savossa ja Pohjanmaan kolmen ELY-keskuksen alueilla tuotetaan 54 prosenttia naudanlihasta.
Eniten naudanlihaa tuotettiin Kiuruvedellä (3,4 milj. kiloa), Kuopiossa (2,3 milj. kiloa) ja Kurikassa (2,0 milj. kiloa). Kurikka nousi kolmanneksi suurimmaksi naudanlihatuottajaksi, kun Jalasjärvi liittyi siihen vuoden 2016 alusta.
Allow functional cookies to show the embedded graph.