Siirry pääsisältöön

Alueittainen lihantuotanto 2015 (naudan- ja sianliha)

Julkaistu 11.3.2016
  • Sianlihaa tuotettiin vajaa 192 miljoonaa kiloa vuonna 2015, mikä on kolme prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.  Tuotanto kasvoi usean ELY-keskusten alueilla. Määrällisesti eniten tuotanto kasvoi Varsinais-Suomessa, Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla.
  • Eniten sianlihaa tuotettiin Huittisissa ja Loimaalla, joissa kummassakin tuotanto oli noin 12,8 miljoonaa kiloa. Kolmanneksi eniten sianlihaa tuotettiin Ilmajoella (10,5 milj. kiloa).
  • Naudanlihaa tuotettiin vajaa 86 miljoonaa kiloa, mikä neljä prosenttia enemmän kuin vuonna 2014. Tuotanto lisääntyi lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla.
  • Eniten naudanlihaa tuotettiin Kiuruvedellä (3,4 milj. kiloa), Kuopiossa (2,3 milj. kiloa) ja Kauhavalla (1,9 milj. kiloa).

Allow functional cookies to show the embedded graph.