Siirry pääsisältöön

Alueittainen lihantuotanto 2013 (naudan- ja sianliha)

Julkaistu 21.3.2014
  • Naudanlihaa tuotettiin reilu 80 miljoonaa kiloa vuonna 2013, mikä on lähes saman verran kuin edellisvuonna.
  • Reilut puolet naudanlihasta tuotetaan kolmen Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella ja Pohjois-Savossa.
  • Naudanlihasta A- ja B-tukialueella tuotetaan 20 prosenttia ja C-tukialueella 80 prosenttia.
  • Suurimmat naudanlihatuottajakunnat olivat: Kiuruvesi (2,9 milj. kg), Kauhava (1,7 milj. kg), Siikajoki (1,7 milj.kg) ja Kuopio (1,5 milj.kg). Kuopio nousi neljänneksi suurimmaksi naudanlihan tuottajaksi kun Nilsiä liitettiin siihen vuoden 2013 alussa.
  • Sianlihaa tuotettiin reilu 194 miljoonaa kiloa viime vuonna, mikä on prosentin enemmän kuin vuonna 2012.
  • Eniten sianlihaa tuotettiin edellisvuoden tapaan Huittisissa (12,5 milj. kg). Seuraaviksi eniten tuotettiin Loimaalla (12,2 milj. kg) ja Ilmajoella (10 milj. kg).

Allow functional cookies to show the embedded graph.