Siirry pääsisältöön

HopUp - Suomalaisen humalan tuotannon käynnistäminen

HopUp

Luonnonvarakeskus (Luke) on tutkinut lähes tuhat suomalaista humalakantaa löytääkseen geneettisesti erilaiset ja kemiallisilta ominaisuuksiltaan oluen tekoon parhaiten soveltuvat humalat. Geneettisen monimuotoisuuden, kemiallisen profiilin ja historiallisen taustatiedon perusteella on koeviljelyyn valittu reilu kaksikymmentä humalakantaa.

Hankkeen tavoitteena on tuottaa viljelyteknistä tietoa humalankäpyjen tuottamisesta Suomessa sekä valita parhaat suomalaiset humalakannat tuotantoon. Hanke lisää suomalaisen humalan käyttöä pienpanimoiden raaka-aineena. Hankkeella vahvistetaan tutkimuslaitoksen, puutarha- ja maatalousalan oppilaitosten, viljelijöiden ja yrittäjien välistä yhteistyötä.

Hanketta toteuttavat Luonnonvarakeskus, Järviseudun ammatti-instituutti Kurejoki ja Ammattiopisto Lappia Loue.