Siipikarjanlihaa syötiin puoli kiloa edellisvuotta enemmän, keskimäärin 19,5 kiloa henkeä kohti. Naudan- ja sianlihan kulutus pieneni, kummankin puolella kilolla. Naudanlihaa kului 18,4 ja sianlihaa 35,6 kiloa.
Kananmunien kulutuksessa ei ollut suurta muutosta edelliseen vuoteen verrattuna. Niitä kului keskimäärin 10,7 kiloa.
Maitoa juotiin vuonna 2013 keskimäärin noin 129 litraa, josta noin puolet oli kevytmaitoa, 40 prosenttia rasvatonta ja 10 prosenttia täysmaitoa. Täysmaidon kulutus kasvoi 3 prosenttia ja rasvattoman maidon noin prosentin verran. Kevytmaidon kulutus pieneni puolitoista prosenttia.
Voin kulutus kasvoi edelleen hieman. Sitä kului viime vuonna keskimäärin 4,4 kiloa henkeä kohti.
Juuston kulutus kasvoi kuusi prosenttia reiluun 23 kiloon henkeä kohti.
Viljan kokonaiskulutus laski prosentin verran edellisestä vuodesta, 80 kiloon. Vehnän kulutus pieneni vajaan kilon verran. Rukiin, ohran ja kauran kulutus kasvoi edellisvuodesta. Riisiä kulutus oli edellisen vuoden tasolla.
Hedelmien kulutuksessa ei tapahtunut paljon muutosta. Tuoreita hedelmiä kului keskimäärin reilu 51 kiloa kuten edellisenä vuonna.
Elintarvikkeiden kulutus henkeä kohti
Allow functional cookies to show the embedded graph.