Siirry pääsisältöön

Alueittainen lihantuotanto 2023

Julkaistu 14.3.2024

Sian- ja naudanlihaa tuotettiin eniten Etelä-Pohjanmaalla. Varsinais-Suomessa tuotettiin eniten lampaanlihaa.

  • Sianlihaa tuotettiin noin 159 miljoonaa kiloa vuonna 2023, mikä oli seitsemän prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Tuotanto väheni useilla alueilla, määrällisesti eniten Varsinais-Suomessa. Sianlihaa tuotettiin eniten Etelä-Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Pohjanmaalla.
  • Suurimmat sianlihantuotanto kunnat olivat Uusikaarlepyy (12 milj. kiloa), Huittinen (11,9 milj. kiloa), Loimaa (10,4 milj. kiloa) ja Seinäjoki (10 milj. kiloa). 
  • Naudanlihan tuotanto lisääntyi kaksi prosenttia, ja tuotanto oli hieman yli 85 miljoonaa kiloa. Tuotanto lisääntyi usean maakunnan alueella. Eniten naudanlihaa tuotettiin Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa. 
  • Naudanlihaa tuotettiin eniten Kiuruvedellä (3,3 milj. kiloa), Kuopiossa (3,1 milj. kiloa) ja Kurikassa (2,4 milj. kiloa).
  • Lampaanlihan tuotanto väheni yhdeksän prosenttia, ja tuotanto oli 1,1 miljoonaa kiloa.  
  • Eniten lampaanlihaa tuotettiin Salossa (90 000 kg), Somerolla (38 800 kg) ja Kokkolassa (21 200 kg).

Allow functional cookies to show the embedded graph.