Siirry pääsisältöön

Kalajalosteiden tuotanto 2017

Julkaistu 24.10.2018
  • Suomalaiset yritykset jalostivat 79 miljoonaa kiloa kalaa vuonna 2017. Määrä oli sama kuin vuonna 2015, jolloin kalajalosteiden tuotantoa tilastoitiin edellisen kerran.
  • Jalosteiden raaka-aineena käytetystä kalasta 51 miljoonaa kiloa oli kotimaista ja 28 miljoonaa kiloa ulkomailta tuotua. Kotimaisen kalan osuus kasvoi ja ulkomaisen vastaavasti pieneni yli kymmenen prosenttia vuoteen 2015 verrattuna.
  • Kokonaisen silakan ja kilohailin pakastus vientiin kasvoi lähes seitsemän miljoonaa kiloa vajaasta 14 miljoonasta kilosta yli 20 miljoonaan kiloon.
  • Norjalaisen tuontilohen jalostusmäärä pieneni lähes seitsemän miljoonaa kiloa vajaaseen 25 miljoonaan kiloon.
  • Fileiksi tai muiksi tuorevalmisteiksi jalostettiin kotimaista kalaa ja tuontikalaa molempia 19 miljoonaa kiloa. Pidemmälle jalostettuihin tuotteisiin käytettiin 13 miljoonaa kiloa kalaa, josta yli puolet oli kotimaista.
  • Silakan ohella jalostusteollisuudessa käytettiin eniten lohta, kirjolohta ja siikaa. Näiden neljän lajin osuus kaikesta kalaraaka-aineesta oli 96 prosenttia.
  • Kalaa jalostaneita yrityksiä oli 143, joista yli puoli miljoona kiloa jalostaneita oli 23. Ne jalostivat 93 prosenttia koko jalostetun kalan määrästä.

Allow functional cookies to show the embedded graph.