Siirry pääsisältöön

Metsäbiotalouden tiedepaneeli tukemaan metsiä koskevaa päätöksentekoa – puheenjohtajaksi Antti Asikainen

Uutinen 23.12.2022

Maa- ja metsätalousministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö ovat asettaneet metsäbiotalouden tiedepaneelin tukemaan metsiin, metsäteollisuuteen ja metsäpohjaisiin ekosysteemipalveluihin liittyvien politiikkatoimien valmistelua ja päätöksentekoa. Puheenjohtajaksi on kutsuttu Luonnonvarakeskuksen tutkimusylijohtaja Antti Asikainen.

Paneeli tarkastelee metsiin pohjautuvan kestävän arvoketjun tietopohjaa taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden näkökulmista. Paneelissa on 14 jäsentä, jotka edustavat laajasti metsäbiotalouden arvoketjun ja sen kestävyyden keskeisiä tutkimuksen osa-alueita ja alansa huippuosaamista Suomessa. 

"Metsiimme kohdistuu kunnianhimoisia ilmasto-, talous- ja monimuotoisuustavoitteita sekä muuttuvan ilmaston ja maankäytön aiheuttamia muutosvoimia. Metsäbiotalouden tiedepaneeli lähestyy näitä kysymyksiä laaja-alaisesti tieteeseen ja tutkimukseen pohjaten. Sen ydintehtävänä on tukea metsiä koskevaa politiikkasuunnittelua ja -seurantaa tutkimustiedon, skenaariotarkastelujen ja synteesien pohjalta", kertoo Asikainen tiedepaneelin työstä.

Antti Asikaisen lisäksi tiedepaneelin jäseneksi on kutsuttu Lukesta tutkimusprofessori Liisa Tyrväinen.

Tiedepaneelin toimikausi on 1.1.2023–31.12.2026.