Siirry pääsisältöön

Luke.fi- ja stat.luke.fi-sivustot ovat uudistuneet

Uutinen 30.3.2022
Taggar:

Uudistunut Luke.fi-sivusto yhdistää kaksi aiemmin erillistä palvelua. Luke.fi sisältää nyt myös Luken tuottamat ruoka- ja luonnonvaratilastot, jotka olivat aiemmin stat.luke.fi-palvelussa.

Tavoitteenamme on ollut tehdä sivustosta mahdollisimman helppokäyttöinen ja saavutettava. Myös sivuston käytettävyys kännyköillä ja tableteilla on ollut kehitystyössä tärkeää, sillä noin puolet lukijoista käyttää mobiililaitetta.

Uuden sivuston sisältöä ja käytettävyyttä kehitetään koko ajan, joten olemme kiitollisia kaikesta palautteesta. Voit antaa palautetta kahdella tavalla: joko jostakin tietystö sivusta vastaamalla sivun alareunassa olevaan kysymykseen ”Löysitkö artikkelista etsimäsi tiedon?” tai sivustosta ja sen käytettävyydestä yleisemmin täyttämällä palautelomakkeen.

Sivuston eri osiot

Voit siirtyä osiosta toiselle Valikko-toiminnon tai esimerkiksi osioiden etusivuilla olevien linkkien avulla.

  • Ajankohtaista-osiosta löytyvät uutiset, blogit, tilasto- ja seurantajulkistukset, tapahtumat sekä podcastit.
  • Tutkimus-osiossa Luken tutkimusohjelmat ja -alueet ovat aiempaa vahvemmin ja laajemmin esillä. Ajankohtaiset asiat löytyvät ohjelmien yhteydestä. Täältä löytyvät myös uudistuneet projektien sivut ja niiltä projektien julkaisut sekä Luke.fi:ssä julkaistut ajankohtaissisällöt.
  • Seurannat-osiossa ovat Luken toteuttamat luonnonvarojen ja ympäristön seurannat ja niihin liittyvät ajankohtaiset julkistukset. Seurantojen kuvaukset ohjaavat seurantadatan äärelle esimerkiksi Luken sektoripalveluihin. Sektoripalvelut löytyvät kootusti myös Luonnonvaratieto-sivuston kautta.
  • Tilastot-osiossa ovat Luken julkaisemat noin 60 ruoka- ja luonnonvaratilastoa ja niiden ajankohtaiset tilastojulkistukset. Täällä kerromme myös esimerkiksi tilastollisista kyselyistä ja tiedonkeruista. Tilastosisällöt olivat aiemmin erillisessä stat.luke.fi-sivustossa. Tilastojen vanha sivusto lakkautetaan 5.4.
  • Palvelut-osiossa kerromme, millaisia palveluita tarjoamme elinkeino- ja yritystoiminnalle ja millaisia yhteistyön malleja meillä on. Täältä löytyvät myös asiakasesimerkkimme.
  • Tietoa Lukesta -osiossa kerromme Lukesta organisaationa. Täältä löytyvät myös esimerkiksi avoimet työpaikat ja tietoa uramahdollisuuksista Lukessa.
  • Yhteystiedoista löydät asiantuntijoidemme sivut ja kootusti yhteystietojamme eri tarpeisiin.

Usein kannattaa käyttää Haku-toimintoa, joka on jokaisen sivun yläreunassa. Tehtyäsi haun, voit rajata hakutulosta esimerkiksi sisältötyypin tai aiheen mukaan.

Sivuilla, otsikoiden alla olevat siniset aihepainikkeet johtavat hakutulokseen, josta löytyy lisää samaan aiheen sisältöjä.