Siirry pääsisältöön

Ravintotase 2018 ennakko ja 2017 lopulliset tiedot

Julkaistu 27.6.2019
  • Viljan kokonaiskulutus laski edelliseen vuoteen nähden kilon verran, 79 kiloon henkeä kohti. Vehnän, kauran, ohran ja riisin kulutus pysyi vuonna 2018 lähes ennallaan, rukiin kulutus laski hieman.
  • Siipikarjanlihaa syötiin vuonna 2018 melkein kolme prosenttia edellisvuotta enemmän, sianlihan kulutus laski saman verran. Naudanlihan kulutus pysyi suunnilleen samana. Lihan kokonaiskulutus oli noin 81 kiloa henkeä kohti, kun mukaan on laskettu myös riista ja syötävät elimet.
  • Maidon kulutus väheni lähes viisi prosenttia edellisvuodesta. Rasvattoman maidon kulutus väheni melkein yhdeksän ja kevytmaidon noin kolme prosenttia, mutta täysmaitoa kulutettiin melkein yhtä paljon kuin vuonna 2017. Kaikkiaan maitoa juotiin viime vuonna henkeä kohti noin 107 litraa.
  • Jogurttia kului suunnilleen saman verran kuin vuonna 2017, noin 20 kiloa henkeä kohti. Piimän ja viilin kulutus väheni noin 4-5 prosenttia edellisvuodesta. Muiden tuoretuotteiden, kuten maustettujen rahkojen, kulutus kasvoi.
  • Juustoa syötiin vuonna 2018 hieman alle 26 kiloa ja kananmunia lähes 12 kiloa henkeä kohti.
  • Sitrushedelmien kulutus nousi lähes kuusi prosenttia, 14 kiloon henkeä kohti. Muiden tuoreiden hedelmien kulutus laski hieman ja oli 45 kiloa henkeä kohti.
  • Kalaa syötiin vuonna 2018 noin 15 kiloa henkeä kohti.
Elintarvikkeiden kulutus henkeä kohti

Allow functional cookies to show the embedded graph.