Siirry pääsisältöön

Kalan tuottajahinta 2015

Julkaistu 12.5.2016
  • Vuonna 2015 kalan keskimääräiset tuottajahinnat nousivat hienoisesti edellisvuoteen verrattuna.
  • Kaupallisen kalastuksen tärkeimmän kalalajin, silakan, keskimääräinen tuottajahinta laski. Ihmisravinnoksi päätyvän silakan hinta pysyi vuoden 2014 tasolla, 0,27 euroa/kilo, mutta rehuksi päätyvän silakan hinta laski 0,20 eurosta 0,16 euroon. Lähes 80 % Suomeen puretusta silakkasaaliista myytiin rehuksi.
  • Kirjolohen keskimääräinen tuottajahinta oli 3,59 euroa ja kasvatetun siian 9, 49 euroa vuonna 2015. Kasvatetun siian tuottajahinta nousi keskimäärin 0,91 euroa edellisvuodesta eli noin kymmenen prosenttia, mutta kirjolohen hinta laski 0,45 euroa eli runsas kymmenen prosenttia. Suomessa tuotetaan pääasiassa kirjolohta.
  • Merialueen kalastajille maksettiin ahvenesta ja hauesta noin kymmenen prosenttia parempaa hintaa kuin edellisvuonna. Myös siian, kuhan, muikun, mateen ja säyneen tuottajahinta hieman nousi.

    Lue tiedote tästä

Allow functional cookies to show the embedded graph.

Allow functional cookies to show the embedded graph.