Siirry pääsisältöön

Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä - 2. rahoituskausi

Leg4Life2

Leg4Life on Helsingin yliopiston, Luken ja THL:n konsortiohanke, joka tavoitteena on edistää siirtymistä ilmastoneutraaliin ruokaketjuun. Hankkeessa keskitytään Suomen ilmasto-olosuhteissa menestyviin palkokasveihin, kuten herneeseen, härkäpapuun ja lupiiniin. Tavoitteena on edistää palkokasvipohjaista alkutuotantoa, kehittää palkokasvipohjaisia tuotteita sekä tutkia palkokasvien tuotannon ja käytön lisäämisen vaikutusta ravitsemukseen ja terveyteen, yhteiskuntaan, talouteen ja ympäristöön. Hankkeen tuotokset sisältävät: a) uusia viljelykäytäntöjä palkokasvien kestävään tuotantoon, b) innovaatioita parannettuja ravitsemuksellisia ominaisuuksia sisältävien palkokasvien suunnitteluun, c) tietoa palkokasvien terveysvaikutuksista, d) ymmärrystä kuluttajien ruokakäyttäytymisestä ja toimenpiteistä sen muuttamiseksi kasvispainotteiseksi ja e) kestävyys- ja kustannus-hyötyanalyyseja palkokasvipohjaisen ruokajärjestelmän ympäristöllisestä ja sosiaalisesta kestävyydestä. Hankkeen kotisivu: https://www.leg4life.fi/