Siirry pääsisältöön

Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun -hankkeen tavoitteena on edistää yritysten innovaatio-osaamista ja kestävää liiketoimintaa monipuolistamalla ja lisäämällä yritysten kasvisruokatuotevalikoimaa. Kasvisruokatuotevalikoiman lisäyksellä tarkoitetaan erilaisten tuotekehityspilottien ja kokeiluiden tekemistä, uusien tuotteiden ideointia ja testausta asiakkailla, koulutusta yrityksille siitä, miten uusi tuote lanseerataan jne. Hankkeen tavoitteena on myös lisätä toimijoiden tki-osaamista ja innovaatiokyvykkyyttä. Yritysten TKI-osaaminen rakentuu työntekijöiden ammatillisesta koulutuksesta lähtien.

Hanketta toteuttaa laaja joukko kantahämäläisiä ruoka-alan tutkimus- ja koulutusorganisaatioita yhdessä kasvisruokatuotteista kiinnostuneiden yritysten kanssa. Hanke toimii edelläkävijänä kestävän kantahämäläisen ruokajärjestelmän rakentamisessa keskittymällä ilmaston ja ihmisten kannalta hyvien kasvisruokatuotteiden kehittämiseen, sekä tki-valmiuksien, osaamisen ja yhteistyön edistämiseen yritysten, eri koulutustasojen ja tutkimuksen välille. Hankkeen osatoteuttajina toimivat Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeen ammatti-instituutti, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Koulutuskeskus Tavastia ja Luonnonvarakeskus.

Kohderyhmänä ovat ruoka-alan pk-yritykset, erityisesti puutarha- ja elintarvikealan yritykset sekä ammattikeittiöt. Toteutuksessa huomioidaan elinkeinoelämän, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten, ammatillisten oppilaitosten ja muiden koulutuksen järjestäjien, muiden kehittämistoimijoiden (ml. kaupungit ja kunnat sekä kolmas sektori) sekä loppukäyttäjien (kuluttajat, kansalaiset) yhteistyö palveluiden ja tuotteiden koko arvoketjussa.