Siirry pääsisältöön

Puutarhaliitto jakoi tunnustusta Luken asiantuntijoille

Uutinen 14.4.2023

Luonnonvarakeskuksen (Luke) yliaktuaari Anu Koivisto ja erikoistutkija Titta Kotilainen ovat saaneet Puutarhaliitolta tunnustusta aktiivisuudestaan alan tutkimus- ja järjestötyössä. Kultaiset ansiomerkit luovutettiin 30.3.2023 Puutarhaliiton vuosikokouksessa Messukeskuksessa Kevätmessujen yhteydessä.

Puutarhaliiton myöntämä kultainen ansiomerkki on alalla merkittävä tunnustus, jota molemmat suuresti arvostavat.

Tilastonikkari ja tutkija

Image
Anu Koivisto
Anu Koivisto.

Koiviston erikoisalaa ovat puutarhatuotannon taloustutkimus ja hintatilastot. 

Puutarhaliitto mainitseekin kriteereissään Koiviston toiminnan Luken taloustutkimuksissa ja tilastollisissa töissä puutarha-alan ja suomalaisen elinkeinoelämän näkökulmasta.

– Vaihdoin helmikuussa toimenkuvaa Lukessa puutarhaekonomian tutkijasta maatalouden hintatilastojen yliaktuaariksi. Päätyönäni teen tällä hetkellä maatalouden hintatilastoja, ja käytettävän työajan niin salliessa teen jonkin verran myös puutarhaekonomian tutkimusta.

 

Image
Titta Kotilainen
Titta Kotilainen.

Puutarhaliitto kiittelee Kotilaista hänen työstään Luken kestävien ruokajärjestelmien ja uusien tuotantotapojen tutkimuksessa niin puutarha-alan kuin laajemminkin aktiivisen ja kestävän ruokatuotannon näkökulmasta.

Kotilainen on erikoistunut kasvihuoneiden ja muiden kontrolloitujen kasvatusympäristöjen valo-olosuhteisiin ja kasvien valobiologiaan.

– Olen työskennellyt valon mittaamisen ja analysoimisen sekä valotuksen käytön parissa useita vuosia, sekä tutkijana akateemisissa ympyröissä että yritysmaailman puolella.