Siirry pääsisältöön

AnaEE Suomen sivusto kokoaa yhteen kokeellisen ekosysteemitutkimuksen tutkimusalustat

Uutinen 23.1.2023
Taggar:

Luonnonvarakeskuksen koordinoima AnaEE Suomi sai verkkosivunsa vuodenvaihteessa. AnaEE Suomen uudet verkkosivut esittelevät kootusti kaikki viiden suomalaisen yhteistyötahon 12 tutkimusalustaa sekä toimivat jatkossa julkaisualustana ajankohtaisille uutisille ja yhteisille projekteille.

Kuva: Maarit Liimatainen / Luke.

AnaEE Suomen verkosto on tähän asti toiminut ilman omaa virallista sivustoa, joten uusi julkaisualusta on odotettu tulokas.

– Anaee.fi tulee kokoamaan keskeisen ja ajankohtaisen tiedon AnaEE Finlandin tutkimusalustoista ja niillä tehtävästä tutkimuksesta, kertoo AnaEE Finlandin koordinaattori Säde Virkki.

Sivuston visuaalisesta suunnittelusta on vastannut Days Agency ja sivuston teknisestä toteutuksesta viestintätoimisto La&La.

“Olemme iloisia, että saimme olla mukana projektissa, joka pyrkii vaikuttamaan maapallomme tulevaisuuteen. Visuaalisen ilmeen suunnittelu tutkimusinfrastruktuurille oli kiinnostava ja erilainen haaste. Hyvin sujuneen yhteistyön myötä lopputuloksesta tuli mielestämme kaikin puolin onnistunut”, kertoo Katja Merisalo Days Agencysta.

Viime vuonna AnaEE perustettiin virallisesti eurooppalaiseksi tutkimusinfrastruktuurikonsortioksi (ERIC) kymmenen vuoden kehitystyön jälkeen. AnaEE-ERIC tarjoaa seitsemässä maassa pääsyn huipputason ekosysteemitutkimukseen ja siihen liittyviin tutkimusalustoihin. Suomalaiset kumppanit ovat koordinoivan Luken lisäksi Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Oulun yliopisto ja Turun yliopisto. Tavoitteena on lisätä suomalaisen tutkimuksen näkyvyyttä ja vaikuttavuutta.

– Halusimme AnaEE Finlandille oman sivustonsa, jolla voimme nykyistä paremmin viestiä toiminnastamme ja hankkeistamme. Meille on tärkeää, että meitä koskeva tieto löytyy mahdollisimman helposti ja saavutettavasti, Virkki summaa.

Lukesta mukana AnaEE Suomessa viisi tutkimusalustaa

  • AgriLeach Eastern Finland
  • Boreal Forest Regeneration platform (BoFoReg)
  • Kainuu Fisheries Research Station (KFRS)
  • Nordic Experimental Peat Agroecosystem (NorPeat)
  • Root Laboratory