Siirry pääsisältöön

Tutkimustulostietokannat -verkkopalvelun saavutettavuusseloste

Tämä on Luonnonvarakeskuksen (Luke) saavutettavuusseloste, joka koskee verkkosivustoa Tutkimustulostietokannat osoitteessa px.luke.fi.

Saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten verkkopalvelussa noudatetaan digipalvelulakia, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Seloste on laadittu 10.12.2021.

Tutkimustulostietokannat -sivuston saavutettavuuden tila

Verkkosivustomme täyttää Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 -kriteeristön A- ja AA-vaatimukset suurelta osin. Verkkopalvelussa saattaa kuitenkin olla saavutettavuuspuutteita, joita ei ole havaittu.

Verkkopalvelun saavutettavuutta on arvioitu itse.

PxWeb-tietokantajärjestelmää kehitetään pohjoismaisten tilastovirastojen yhteistyönä. Järjestelmästä on julkaistu toukokuussa 2021 viimeisin versio, jossa sovelluksen kaikkien sivujen pitäisi täyttää WCAG-kriteeristö 2.1. Sovelluksesta julkaistaan säännöllisesti uusia versioita, joissa havaitut puutteet korjataan.

Anna meille palautetta sivustomme saavutettavuudesta tai pyydä lisätietoja

Jos huomaat verkkopalvelussamme saavutettavuusongelmia tai tarvitset sisältöä, jota et pysty saavutettavuuspuutteiden takia käyttämään, niin kerrothan niistä meille. Kaikki palaute on meille arvokasta. Lähetä saavutettavuutta koskeva palautteesi osoitteeseen kirjaamo@luke.fi. Vastaamme palautteeseesi 14 päivän sisällä.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Jos et ole tyytyväinen antamaamme vastaukseen, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Sivustolla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä, ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)
Saavutettavuusvaatimukset-verkkosivusto