Suomessa kasvatettiin vuonna 2017 noin 14,6 miljoonaa kiloa kalaa ihmisravinnoksi. Kokonaistuotannon määrä oli noin 0,2 miljoonaa kiloa suurempi kuin vuonna 2017.
Kirjolohta tuotettiin 13,6 miljoonaa kiloa, joka on yli 90 prosenttia koko ruokakalatuotannosta. Viljellyn siian tuotanto oli 0,8 miljoonaa kiloa, joka on lähes sama kuin kolmena edellisenä vuotena.
Muita viljeltyjä ruokakalalajeja, taimenta, nieriää, sampia, kuhaa ja ankeriasta viljeltiin yhteensä noin 0,2 miljoonaa kiloa. Kirjolohen mätiä tuotettiin elintarvikkeeksi noin puoli miljoonaa kiloa.
Kirjolohen tuotannon arvo vuonna 2017 oli 70,3 miljoonaa euroa ja siian 7,4 miljoonaa euroa. Koko ruokakalatuotannon arvo oli yhteensä 79,8 miljoonaa eli noin 10 miljoonaa euroa suurempi kuin vuonna 2016.
Huomattava ruokakalan tuotannon arvon nousu selittyy kirjolohen aiempaa korkeammalla tuottajahinnalla (5,63 e/kg)
Ruokakalan lisäksi kalaa viljellään myös istutettavaksi luonnonvesiin. Erikokoisia kalanpoikasia, vastakuoriutuneet pois lukien, tuotettiin istutuksiin ja jatkokasvatukseen yhteensä noin 50 miljoonaa yksilöä.
Vuonna 2017 Suomessa toimi 284 kalanviljely-yritystä.
Allow functional cookies to show the embedded graph.