Siirry pääsisältöön

Vesiviljely 2017

Julkaistu 28.6.2018
  • Suomessa kasvatettiin vuonna 2017 noin 14,6 miljoonaa kiloa kalaa ihmisravinnoksi. Kokonaistuotannon määrä oli noin 0,2 miljoonaa kiloa suurempi kuin vuonna 2017.
  • Kirjolohta tuotettiin 13,6 miljoonaa kiloa, joka on yli 90 prosenttia koko ruokakalatuotannosta. Viljellyn siian tuotanto oli 0,8 miljoonaa kiloa, joka on lähes sama kuin kolmena edellisenä vuotena.
  • Muita viljeltyjä ruokakalalajeja, taimenta, nieriää, sampia, kuhaa ja ankeriasta viljeltiin yhteensä noin 0,2 miljoonaa kiloa. Kirjolohen mätiä tuotettiin elintarvikkeeksi noin puoli miljoonaa kiloa.
  • Kirjolohen tuotannon arvo vuonna 2017 oli 70,3 miljoonaa euroa ja siian 7,4 miljoonaa euroa. Koko ruokakalatuotannon arvo oli yhteensä 79,8 miljoonaa eli noin 10 miljoonaa euroa suurempi kuin vuonna 2016.
  • Huomattava ruokakalan tuotannon arvon nousu selittyy kirjolohen aiempaa korkeammalla tuottajahinnalla (5,63 e/kg)
  • Ruokakalan lisäksi kalaa viljellään myös istutettavaksi luonnonvesiin. Erikokoisia kalanpoikasia, vastakuoriutuneet pois lukien, tuotettiin istutuksiin ja jatkokasvatukseen yhteensä noin 50 miljoonaa yksilöä.
  • Vuonna 2017 Suomessa toimi 284 kalanviljely-yritystä.

Allow functional cookies to show the embedded graph.