Siirry pääsisältöön

Luken tohtoriohjelma

Luken tohtoriohjelma tukee väitöskirjatutkimusta ja sen ohjausta

Tohtoriohjelma tukee kaikkia Luken nykyisiä ja tulevia väitöskirjatutkijoita väitöskirjatyössä ja tohtorintutkinnon saavuttamisessa. Tällä hetkellä väitöskirjatyötään Lukessa tekee yli 70 työsuhteista tai vierailijasopimuksen solminutta väitöskirjatutkijaa.

Tohtoriohjelmassa painotamme tutkimuksen korkeaa laatua ja vaikuttavuutta, laaja-alaisuutta, kansainvälisyyttä sekä tutkijanurien monipuolistamista. Olemme luoneet yhtenäiset käytännöt, joiden avulla väitöskirjatutkimus voidaan toteuttaa suunnitelmallisesti ja hallitusti. 

Tohtorikoulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä yliopistojen sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Väitöskirjatutkijana Lukessa

Tarjoamme väitöskirjatutkijoille tuen ja ohjauksen väitöskirjatyön tekoon sekä monipuoliset mahdollisuudet verkostoitumiseen kansallisesti ja kansainvälisesti.

Luken väitöskirjatutkijalla tulee olla yliopiston myöntämä tohtorintutkinnon suoritusoikeus, ja hän on sitoutunut yliopiston tutkintovaatimuksiin sekä yliopiston ja Luken linjausten mukaiseen väitöskirjatyöhön. Väitöskirjatutkija tekee tutkimussuunnitelmansa mukaista väitöskirjatyötä Lukessa ja suorittaa tutkintoon sisältyvät opinnot yliopiston linjausten mukaisesti. Ohjaajista vähintään yhden tulee työskennellä Lukessa ja hänellä tulee olla tohtorintutkinto.

Väitöskirjatutkijalla on tyypillisesti määräaikainen työsopimus tai vierailijasopimus Lukessa. Tavoitteena on, että väitöskirjatutkijat voivat suorittaa tohtorintutkinnon neljän vuoden täysipäiväistä työskentelyä vastaavassa ajassa.

Haettavana olevista väitöskirjatutkijan paikoista ilmoitamme valtiolle.fi-sivustolla.

Jos sinulla on kysyttävää Luken tohtoriohjelmasta, ota yhteyttä: lukedp@luke.fi.

Luken tohtoriohjelma perustettiin tammikuussa 2024 kehittämään ja koordinoimaan tohtorikoulutusta Lukessa. Tohtoriohjelman avulla haluamme kouluttaa seuraavaa tutkijasukupolvea, nostaa osaamistasoamme ja varmistaa korkeatasoisen tutkimuksen meille tärkeillä tutkimusalueilla myös tulevaisuudessa.

Lisätietoja

Tohtoriohjelman johtaja
Tohtoriohjelman koordinaattori